Hur svårt kan det vara?

Hösten 2013 såddes ett frö  efter att vi själva ställt oss en fråga, ett frö som idag har blivit en stor del av våra liv. Därför är man som vi, passionerade och hängivna, blir ibland konsekvenserna större än vad man trott.

Vi ville först lära oss att brygga öl för att eventuellt, om det blev gott, servera det på Sturegatan. Men när sedan tanken om att öppna Proviant på Arbetargatan på Kungsholmen tog fart blev vi tvungna att tänka om, processerna fick bli lite större och ambitionerna högre och antal ölsorter fler.

Efter snart tre år på Arbetargatan kan vi stolt konstatera att vi bryggt 60.000 liter egen öl av olika sorter varav merparten i vårt bryggverk på Arbetargatan 33. Alla liter övervakade och kontrollerade av bryggchef William Österlund.

Tack vara att vi är ett litet bryggeri kan vi helt och hållet anpassa oss till humör, årstider och mat vi för stunden gillar. Kom gärna förbi oss på söndagar eller måndagar, då vi brygger, och prata öl med oss – det gillar vi.

Vår öl serveras efter tillgång på våra restauranger på Kungsholmen och Östermalm men snart också på några få restauranger i Stockholmsområdet.

I juli 2016 lanserades vår första öl på Systembolaget – det kommer fler.

Kurs: Allt du behöver veta om ölbryggning

Mer information kommer här.