Överdrivet intresserad av öl?

De flesta gillar ju en kall öl. Vi gillar det lite mer än de flesta. Vårt eget överdrivna intresse för fina råvaror, matlagning och öl gjorde att vi öppnade kvarterskrogen Proviant Kungsholmen och byggde ett eget mikrobryggeri i direkt anslutning till restaurangen . Där brygger vi i princip dagligen vår egen öl som serveras på våra restauranger. Med ett eget bryggeri har vi såklart skaffat oss en hel del kunskap om hur man brygger öl. Vår passion för detta gör att vi mer än gärna vill dela med oss av den kunskapen och därför erbjuder vi nu både bryggkurser och ölprovningar hos oss på Proviant Kungsholmen.

Ölprovning för slutna sällskap

Lär dig mer om hantverket under ledning av vår egen Bryggmästare William Österlund. Vi fokuserar mer på varför ölen smakar som den gör – snarare än att diskutera subjektiv doft, karaktär och smak. Allt du behöver är 45 minuter för att lära dig mer om olika öltyper, ölbryggning och vilka ingredienser som påverkar vad. Vi provar 5 olika ölsorter och bjuder på enklare tilltugg. Boka gärna bord för middag efteråt. Minst 6 personer.

5 olika ölsorter och enklare tilltugg, 350:- per person

Bryggkurs för slutna sällskap – Brygg din egen öl

Är ni ett sällskap på 2-8 personer som vill lära er brygga öl? Proviants bryggkurs lär ut grunderna i helmaltsbryggning så du själv kan komma igång och brygga egen öl. Vi går igenom ingredienser, utrustning och hela bryggningsprocessen: från mältning, mäskning, lakning, kokning till kylning, jäsning och tappning. Kursens slutresultat är en egen öl som du efter fem veckor kan du komma och plugga in i kranen hos oss och bjuda in till provsmakning, förslagsvis i samband med en middag hos oss. Dessutom får ni ett fint diplom signerat av vår egen Bryggmästare William Österlund.

Bryggkurs med ölprovning, god mat och kursmaterial, 10.000:- per tillfälle

Mer information och bokning

Kontakta oss för tidsbokning. Tel: 08-226050, e-post: kungsholmen@proviant.se.

Alla priser angivna inklusive moms.

Skicka en bokningsförfrågan

Här nedan kan du skicka en bokningsförfrågan. Ange namn, e-postadress, gärna telefonnummer och önskat datum och tid så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

[contact-form-7 id=”6960″ title=”Boka Ölprovning & Bryggkurs”]