Kvällsmeny

FÖRRÄTTER OCH SNACKS

Varm nygräddad kringla med ostkrämsdipp av Wrångebäcksost från Almnäs bruk i Hjo 65:-

Charkuterier från Butiken på Sturegatan med picklade rotfrukter 115:-

Pettsons vita och gröna sparris från Stenhuse Gård med krämbakat Gotlandsägg, lättrökt smörsås och regnbågsrom 225:-

Buffelmozzarella från Öja Gård med variation av Vikentomater, vattenkrasse och nypressad rapsolja från Ingarö 165:-

Skummig soppa av vårmurklor med rökt renhjärta, märgben och tunnbrödklämma 160:-

Nykokt färskpotatis med egenkärnat smör, löjrom från Bottenviken och västerbottenostkräm 185:-

VARMRÄTTER

Saltbakad piggvar på ben med örtigt primörknyte och citronsmörsås 370:-

Pot-au-feu av vårkyckling från Munka-Ljungby med nyupptagna rötter, ramslöksbuljong och rostad majskräm 295:-

Proviants klassiska Steak Tartare av grovmalen Ö-märkt oxe med klassiska tillbehör och
pommes frites, 100g eller 200g 195:-/265:-

Servering av vårlamm (örtbakad bringa och hemsnurrad korv) från Sörmland med grillad hjärtsallad, hasselnötter, smörstekt salvia och frisk citronsky 310:-

Queneller av Harögädda med hummerbisque, morot från Gotland och älvdalsrom     240:-

KVÄLLENS TAVLA

Dagsaktuella rätter i nya utföranden. Vi vet samma eftermiddag vad det blir.

EFTERRÄTTER

Årets första rabarber serveras med vit chokladpudding och karamellflarn 120:-

Tigerkaka med smörkräm, sorbet av ängssyra från Hornudden och litet stänk av äppelbrännvin 110:-

Citronglass med egen citronlikör, maräng, syltade citronskal och havresmulor 125:-

Crème brûlée med kvällens friska tillbehör 85:-

Konditorbit med sprit (3cl) och kaffe  99:-