Kvällsmeny

FÖRRÄTTER OCH SNACKS

Varm nygräddad kringla med gräslöksdipp 65:-

Charkuterier från Butiken på Sturegatan med picklade rotfrukter 115:-

Carpaccio av pilgrimsmussla med gurka, dill, krabbhollandaise,
jordärtskockschips och rostad mandel 175:-

Tartar på sotad Älg med märgbensmajonnäs, brödsmulor, picklad rättika,
friterad lök och svampbuljong 150:-

Sikrom från Junköfiskarna med rökt potatiscreme, confiterad äggula och mandelpotatischips
smaksatt med vinäger 165:-

VARMRÄTTER

Gös från Hjälmaren med frisk citrussky, bakad mangold fylld med rostade betor och
sidfläsk 285:-

Grillad karré från Grevebäck med dragen fläsklägg, blodpudding
friterad potatiskaka, äppelsky av must från Åland och smörbakad svartrot 245:-

Torsk från Lofoten med ostron,  musselsås, rökt forellrom, svartkål, bakad silverlök och syrlig potatispuré 310:-

Proviants klassiska Steak Tartare av grovmalen Ö-märkt oxe med klassiska tillbehör och pommes frites, 100g eller 200g 195:-/265:-

Queneller av Harögädda med hummerbisque, grönärtspuré och kokt potatis  215:-

5-rätters överraskningsmeny 495:-

KVÄLLENS TAVLA

Dagsaktuella rätter i nya utföranden. Rätterna byts dagligen.

EFTERRÄTTER

Krusbär och päron sorbet med mintskum och chokladsockerkaka 95:-

Chokladkupol fylld med blåbär, ljuschokladmousse, tonkabönor mjölkräme, på ett kex, varm mjölk på sidan 105:-

Crème brûlée med kvällens friska tillbehör 85:-

Konditorbit med sprit (3cl) och kaffe  99:-