Kvällsmeny

FÖRRÄTTER OCH SNACKS

Varm nygräddad kringla med gräslöksdipp 65:-

Charkuterier från Butiken på Sturegatan med picklade rotfrukter 115:-

”Crème Ninon” – Grönärtsoppa med egen pancetta från vår butiken, syrad grädde och smördegskrutonger 125:-

Hembakad smörstekt brioche, oststuvning och säsongens svamp 115:-

Smörstekt kungskrabba med skummat brynt smör, syrad stjälkselleri, ekblad och kavringssmulor 145:-

VARMRÄTTER

Bakad röding från Landösjön i Jämtland med picklad blomkål, grönkål, vitvinskokt grönmussla och
brynt smörsås 255:-

Grillat hjortinnanlår från Östergötland med tranbärssky, ångad broccoli och puré av palsternacka 275:-

Vildandsbröst från Skårsjö Gård med päronsky, rotselleri, savoykål, Wrångebäcksost och säsongens svamp 285:-

Proviants klassiska Steak Tartare av grovmalen Ö-märkt oxe med klassiska tillbehör och
pommes frites, 100g eller 200g 195:-/265:-

Queneller av Harögädda med hummerbisque, grönärtspuré och kokt potatis  215:-

5-rätters överraskningsmeny 495:-

KVÄLLENS TAVLA

Dagsaktuella rätter i nya utföranden. Rätterna byts dagligen.

EFTERRÄTTER

Nygräddade plättar med myltade hjortron, färskostkräm och kolasås 105:-

Mörk chokladganache med syrlig svartvinbärs bavaroise, hasselnötter, romkokta körsbär
och sockerflarn 95:-

Crème brûlée med kvällens friska tillbehör 85:-

Konditorbit med sprit (3cl) och kaffe  99:-