Kvällsmeny

FÖRRÄTTER

Charkuterier från Butiken på Sturegatan med picklade rotfrukter 115:-

Svensk ceviche av norsk fjordlax, pilgrimsmussla, gurka och bondbönor. Serveras med avokadokräm och citrusdressing 165:-

Oxsvansragu i potatistunnbröd med egensyrad grädde, pepparmajonnäs, bakad lök och syltad rödkål 155:-

Karl-johansvampkräm med lingonkokt rödbeta, friterad kapris, syltad shiitakesvamp
och krispigt kycklingskinn 135:-

VARMRÄTTER

Oxrygg från Närke Naturbeteskött (hängmörad i 4 veckor) med rödvinssås, jordärtskockspuré, grillad hjärtsallad och riven mandel 345:-

Grillat tupplår från Tocka farmen och kåldolme fylld med tupp, kål och tegelost. Serveras med lökkräm och kålbuljong 255:-

Torsk från Lofoten med kräm av gröna ärtor, rökt forellrom, örtslungad potatis och
brynt smörsås smaksatt med tryffel 275:-

Proviants klassiska Steak Tartare av grovmalen Ö-märkt oxe med klassiska tillbehör och pommes frites, 100g eller 200g 195:-/265:-

Vår klassiska blodpudding med brynt äpple, sidfläsk, smörstekt lök och rårörda lingon  175:-

 

KVÄLLENS TAVLA

Dagsaktuella rätter i nya utföranden. Rätterna byts dagligen.

EFTERRÄTTER

Varm nyponsoppa med kardemummaglass och mandelbiskvi 95:-

Äpple och päron parfait med knäckflarn, ciderinkokta päron och kolakräm 105:-

Crème brûlée med kvällens friska tillbehör 85:-

Konditorbit med sprit (3cl) och kaffe  99:-