Kvällsmeny

FÖRRÄTTER OCH SNACKS

Varm nygräddad kringla med gräslöksdipp 65:-

Charkuterier från Butiken på Sturegatan med picklade rotfrukter 115:-

Pettsons vita och gröna sparris från Stenhuse Gård med krämbakat Gotlandsägg, lättrökt majonnäs och regnbågsrom 185:-

Matjessill från Haugesund med hackat Gotlandsägg, örtslungad färskpotatis och brynt smör 125:-

Skummig soppa av vårmurklor med rökt renhjärta, märgben och tunnbrödklämma 110:-

Nykokt färskpotatis med egenkärnat smör, löjrom från Bottenviken och västerbottenostkräm 185:-

VARMRÄTTER

Smörstekt gös från Hjälmaren med örtigt primörknytte och citronsmörsås 295:-

Halv vårkyckling frå Munka-Ljungby med ramslöksbuljong, grillad vårlök, ekmussling från Hellestad och potatiskroketter 295:-

Proviants klassiska Steak Tartare av grovmalen Ö-märkt oxe med klassiska tillbehör och
pommes frites, 100g eller 200g 195:-/265:-

Dagens styckdetalj av vårlamm från Sörmland med grillad hjärtsallad, riven mandel, palsternackspuré, märgbensmajonnäs och frisk citronsky 265:-

Queneller av Harögädda smaksatt med pepparrot serveras med gräddig dillbuljong. syltad fänkål och slitegurka 195:-

5-rätters överraskningsmeny 495:-

KVÄLLENS TAVLA

Dagsaktuella rätter i nya utföranden. Vi vet samma eftermiddag vad det blir.

EFTERRÄTTER

Årets första rabarber med salt karamell, äppelbrännvin och citronverbena 120:-

Färska svenska jordgubbar med fläder, rostad vitchoklad och vitchokladmousse 110:-

Crème brûlée med kvällens friska tillbehör 85:-

Konditorbit med sprit (3cl) och kaffe  99:-