Middag

SJÖ & HAV

Bläckfisk från Kattegatt med rökt grädde, rotselleripuré, picklad stjälkselleri och korianderolja

Smörstekt torskrygg med pepparrot, dill, räkemulsion, potatischips och potatisterrin

Havtornsparfait med ”chokladknappar”, rosmaringranité och riven choklad

425:-

SKÖRD & GÅRD

Kycklingleverterrin på toast med sötsyrliga krusbär, päron, torkat kycklingskinn och mandel

Porchetta av gris från Skärshults Gård med pumpakräm, svålchips och äppelskysås

Rulltårta med cornflakesglass och karamelliserat bovete

400:-

SKOG & FJÄLL

Tartare av älginnanlår ”Pelle Janzon” med sikrom från Junkön, smetana, krutonger och syrlig lök

Rådjursstek med kålrot, svampterrin och björnbärssk

”Chokladfågelbo” med tre sorters bär, päronsorbet och rivna hasselnötter

450:-

ALLTID PÅ PROVIANT SEDAN 2007

Proviants klassiska Steak Tartare av grovmalen skärgårdsoxe från Tavastboda Gård på Värmdö med klassiska tillbehör och pommes frites  255:-

Kalvlever Anglais 245:-

Queneller av Harögädda med havskräftsbisque, västerbottensosttimbal, semitorkad tomat samt krondill 255:-

Grillad hängmörad ryggbiff med tomatsallad,
Nobisdressing och pommes frites 385:-

Kvällens glassar och sorbet per smak / 35:-

Ostar från vagnen per bit / 65:-

Vegetariska och veganska alternativ finns.
Med reservation för eventuella ändringar.
Kvällsmenyn serveras måndag – lördag mellan 17.00 och 22.00.