Middag

ALLTID PÅ PROVIANT

Proviants klassiska Steak Tartare med tillbehör och pommes frites 195:-/ 265:-

Queneller av Harögädda, sås av signalkräfta & krondill samt smörstekta kantareller & västerbottensostkräm 265:-

Hängmörad oxrygg med tomatsallad, Nobisdressing och pommes frites 385:-

Kalvelever Anglais 235:-

MENY

SÄSONGENS FÖRRÄTTER

Potatis- och purjolökssoppa med inkokt röding från Landösjön, forellrom, potatiskräm, syrligt äpple och dill 165:-

Kantarelltoast med hembakad brioche, smörstekta kantareller, gratinerad Wrångebäcksost och sojamajonnäs 155:-

Carpaccio av örtgravad oxfilé med groddar, ost från Almnäs Bruk, grönpepparmajonnäs och rostade pumpakärnor 165:-

SÄSONGENS VARMRÄTTER

Bakad torskrygg från Nordsjön ”Clam Showder” serveras med blåmusselsås, finskuren potatis, knaprigt sidfläsk, tomat och lätt rökta musslor, persilja samt vitlök 215:-

Rostad rotselleri med picklad blekselleri, hasselnötter, rökt yoghurt och krämigt matvete 215:-

Knaperstekt bröst av gårdsanka med apelsin, morot och rödvinssås smaksatt med rapsolja från Österlen. Potatis- och dragonpuré på sidan.  290:-

EFTERRÄTTER

Svenska höstbär med karamelliserade rostade nötter, hallonsorbet och sabayonne med smak av hasselnöt 120:-

Variation av choklad med färskostsorbet och apelsin 115:-

Friterad Camembert, med myltade hjortron och rårörda lingon   115:-

Crème brûlée med friskt tillbehör 125:-

VID SIDAN

Tomatsallad med rödlök och dijonnaise 45:-

Grönsallad 40:-

TRE TRE-RÄTTERSMENYER

SJÖ & HAV

Potatis- och purjolökssoppa med inkokt röding från Landösjön, forellrom, potatiskräm, syrligt äpple och dill

Bakad torskrygg från Nordsjön ”Clam Showder” serveras med blåmusselsås, finskuren potatis, knaprigt sidfläsk, tomat och lätt rökta musslor, persilja samt vitlök

Svenska höstbär med karamelliserade rostade nötter, hallonsorbet och sabayonne med smak av hasselnöt

485:-

VEGETARISKT

Kantarelltoast med hembakad brioche, smörstekta kantareller, gratinerad Wrångebäcksost och sojamajonnäs

Rostad rotselleri med picklad blekselleri, hasselnötter, rökt yoghurt och krämigt matvete

 Variation av choklad med färskostsorbet och apelsin

435:-

KÖTT

Carpaccio av örtgravad oxfilé med groddar, ost från Almnäs Bruk, grönpepparmajonnäs och rostade pumpakärnor

Knaperstekt bröst av gårdsanka med apelsin, morot och rödvinssås smaksatt med rapsolja från Österlen. Potatis- och dragonpuré på sidan.

Friterad Camembert, med myltade hjortron och rårörda lingon

485:-

TAVLAN

På svarta tavlan hittar du fler rätter baserade på dagens tillgängliga råvaror.

Nya rätter varje kväll.

MENY SURPRISE

Överraskningsmeny bestående av fem rätter i säsong.

Prata med din kypare.

OSTVAGNEN

Kvällens utvalda svenska ostar med marmelad och brödkorg.

Veganska alternativ finns.
Med reservation för eventuella ändringar.
Kvällsmenyn serveras måndag – lördag mellan 17.00 och 22.00.