Middag

ALLTID PÅ PROVIANT

Proviants klassiska Steak Tartare med tillbehör och pommes frites 195:-/ 265:-

Queneller av Harögädda med vitvinssås smaksatt med pepparrot, sötsur fänkål, färskpotatis och rädisor 195:-/ 265:-

Hängmörad oxrygg med tomatsallad, Nobisdressing och pommes frites 385:-

Kalvelever Anglais 235:-

MENY

SÄSONGENS FÖRRÄTTER

Råraka med citronkokt vit sparris från Gotland, forellrom smaksatt med Hernö-Gin och lättrökt syrlig grädde  165:-

Grillad grön sparris från Gotland med krämbakat ägg, krutonger av filmjölksbröd, riven ost från Oviken, sparrisvinägrett och späda mangoldblad 155:-

Carpaccio av örtgravad oxfilé med groddar, ost från Almnäs Bruk, grönpepparmajonnäs och rostade pumpakärnor 165:-

SÄSONGENS VARMRÄTTER

Svensk primörassiett med vit sparris från Smide Gård, färskpotatis från Bjärehalvön, syrad grädde, grönsaksvelouté och nyskördade örter från Nordamark  215:-

Smörstekt gösfilé från Hjälmaren med variation av gotländska betor, gelé av havskräfta och rödvinssky mättad med örter och rapsolja 315:-

Vårlamm från Kuseboholms Gård med ugnsrostad primör-rotselleri, ramslökskräm och ramslöksskysås 295:-

EFTERRÄTTER

Citrontartelette med bränd italiensk maräng, citronsorbet och egen Limoncello 115:-

Svartvinbärspudding med färska bär, kardemummaflarn och ”krossade drömmar..” 115:-

Inkokt rabarber från Gothem med vanilj, limekräm, rabarbersorbet och jordgubbsjuice 115:-

Crème brûlée med friskt tillbehör 125:-

VID SIDAN

Tomatsallad med rödlök och dijonnaise 45:-

Assiett med svenska grönsaker och vinägrett 85:-

Grönsallad 40:-

TRE TRE-RÄTTERSMENYER

FISK

Råraka med citronkokt vit sparris från Gotland, forellrom smaksatt med Hernö-Gin och lättrökt syrlig grädde

Smörstekt gösfilé från Hjälmaren med variation av Gotländska betor, gelé av havskräfta och rödvinssky mättad med örter och rapsolja

Citrontartelette med bränd italiensk maräng, citronsorbet och egen Limoncello

475:-

GRÖNT

Grillad grön sparris från Gotland med krämbakat ägg, krutonger av filmjölksbröd, riven ost från Oviken, sparrisvinägrett och späda mangoldblad

Svensk primörassiett med vit sparris från Smide Gård, färskpotatis från Bjärehalvön, syrad grädde, grönsaksvelouté och nyskördade örter från Nordamark

Svartvinbärspudding med färska bär, kardemummaflarn och ”krossade drömmar..”

425:-

KÖTT

Carpaccio av örtgravad oxfilé med groddar, ost från Almnäs Bruk, grönpepparmajonnäs och rostade pumpakärnor

Vårlamm från Kuseboholms Gård med ugnsrostad primör-rotselleri, ramslökskräm och ramslöksskysås

Inkokt rabarber från Gothem med vanilj, limekräm, rabarbersorbet och ordgubbsjuice

475:-

TAVLAN

På svarta tavlan hittar du fler rätter baserade på dagens tillgängliga råvaror.

Nya rätter varje kväll.

MENY SURPRISE

Överraskningsmeny bestående av fem rätter i säsong.

Prata med din kypare.

OSTVAGNEN

Kvällens utvalda svenska ostar med marmelad och brödkorg.

Veganska alternativ finns.
Med reservation för eventuella ändringar.
Kvällsmenyn serveras måndag – lördag mellan 17.00 och 22.00.