Middag

ALLTID PÅ PROVIANT

Proviants klassiska Steak Tartare med tillbehör och pommes frites 195:-/ 265:-

Queneller av Harögädda smaksatta med saffran, apelsinkokt morot, blomkål och skaldjurssås 265:-

Hängmörad oxrygg med tomatsallad, Nobisdressing och pommes frites 385:-

Kalvelever Anglais 235:-

MENY

SÄSONGENS FÖRRÄTTER

Rostad broccoli med grön salsa, krasse, valnötsmajonnäs, rostade picklade valnötter samt hyvlad hårdost från Almnäs Bruk 145:-

Carpaccio av hjortstek från Södermanland med grönpepparemulsion, groddar, rostade pumpakärnor & Wrångebäcksost 170:-

Toast Proviant; smörstekt toast med kallrökt lax, handpillade räkor, rivet äpple & pepparrot 175:-

SÄSONGENS VARMRÄTTER

Ugnsbakad rödingfilé från Landösjön med rökt laxmousse, forellrom, sötsyrlig gurka, tryfferad blomkålskräm & hummersås  310:-

Risotto med shiitake, citronkokt svartrot & vinterkål toppad med stekt bröd och örtolja 235:-

Kryddstekt nattbakat renytterlår från Funäsdalen med päron, päronsky, gräddkokt spetskål & ”matveterisotto” 295:-

EFTERRÄTTER

Cheesecake med pepparkaka, citrussallad, apelsinsorbet & chokladströssel 115:-

Plommongratäng med salt- & smörstekta nötter & vaniljglass 125:-

Citronparfait med italiensk maräng, citronkräm, ”krossade drömmar” & husets limoncello  120:-

Crème brûlée med friskt tillbehör 125:-

VID SIDAN

Tomatsallad med rödlök och dijonnaise 45:-

Grönsallad 40:-

TRE TRE-RÄTTERSMENYER

FISKMENY

Toast Proviant; smörstekt toast med kallrökt lax, handpillade räkor, rivet äpple & pepparrot

Ugnsbakad rödingfilé från Landösjön med rökt laxmousse, forellrom, sötsyrlig gurka, tryfferad blomkålskräm & hummersås

Cintronparfait med italiensk maräng, citronkräm, ”krossade drömmar” & husets limoncello

485:-

VEGETARISK MENY

Rostad broccoli med grön salsa, krasse, valnötsmajonnäs, rostade picklade valnötter samt hyvlad hårdost från Almnäs Bruk

Risotto med shiitake, citronkokt svartrot & vinterkål toppat med stekt bröd & örtolja

Plommongratäng med salt- & smörstekta nötter & vaniljglass

435:-

KÖTT

Carpaccio av hjortstek från Södermanland med grönpepparemulsion, groddar, rostade pumpakärnor & Wrångebäcksost

Kryddstekt nattbakat renytterlår från Funäsdalen med päron, päronsky, gräddkokt spetskål & ”matveterisotto”

Cheesecake med pepparkaka, citrussallad, apelsinsorbet & chokladströssel

485:-

TAVLAN

På svarta tavlan hittar du fler rätter baserade på dagens tillgängliga råvaror.

Nya rätter varje kväll.

OSTVAGNEN

Kvällens utvalda svenska ostar med marmelad och brödkorg.

Veganska alternativ finns.
Med reservation för eventuella ändringar.
Kvällsmenyn serveras måndag – lördag mellan 17.00 och 22.00.