Kvällsmeny

4 DECEMBER – 22 DECEMBER

SJÖ & HAV

Smörstekt krabbtoast med majonnäs av krabbrom samt syrlig fänkålssallad

Ugnsbakad rödingfilé från Landösjön, med svenska kålsorter, forellrom och brynt smörhollandaise

Päron inkokt med rom med en mint- och chokladganache samt bitar av sockerkaka

425:-

JULENS TRADITIONER

(Menyn serveras i sin helhet till samtliga vid bordet)

Svenska recept av sill och lax serveras med ost, kokt potatis och senapssås

Servering av leverpastej, julskinka, köttbullar, prinskorv, revbensspjäll och Janssons frestelse serveras med rödkål och husets prisbelönta senap

Efterrätterna hallonmousse med chokladkaka, ris à la Malta med apelsin samt julgodis

525:-

SKOG & FJÄLL

Ren-tartare från Jillie i Funäsdalen med picklade kantareller från i höstas, enbärsmajonnäs, västerbottensost och variation av svenska bär

Brynt bröst av vildand från Skårsjö Gård med gräddkokt savoykål, ostronskivling, skysås av röda vinbär och surdegskrisp

Nyponsoppa med mandelbiskvier och kardemummaglass

425:-

ALLTID PÅ STUREGATAN SEDAN 2007

Proviants klassiska Steak Tartare av grovmalen skärgårdsoxe från Tavastboda Gård på Värmdö med klassiska tillbehör och pommes frites  255:-

Kalvlever Anglais 245:-

Queneller av Harögädda med havskräftsbisque, västerbottensosttimbal, semitorkad tomat samt krondill 255:-

Grillad hängmörad ryggbiff med tomatsallad,
Nobisdressing och pommes frites 385:-

Kvällens glassar och sorbet per smak / 35:-

Ostar från vagnen per bit / 65:-

Med reservation för eventuella ändringar.
Kvällsmenyn serveras måndag – lördag mellan 17.00 och 22.00.