Kvällsmeny

Alltid på Sturegatan

Queneller av Harögädda med hummerbisque, gotländska morötter och forellrom 185:-/255:-
Proviants klassiska Steak Tartare av grovmalen Ö-märkt skärgårdsoxe med klassiska tillbehör & pommes frites 195:-/255:-
Kalvlever Anglais 225:-

Förrätter

Pettsons vita och gröna sparris från Stenhuse Gård med krämbakat Gotlandsägg, lättrökt smörsås och regnbågsrom 225:-
Buffelmozzarella från Öja Gård med variation av Vikentomater, vattenkrasse och nypressad rapsolja från Ingarö 165:-
Skummig soppa av vårmurklor med rökt renhjärta, märgben och tunnbrödklämma 160:-
Nykokt färskpotatis med egenkärnat smör, löjrom från Bottenviken och västerbottenostkräm 185:-

Varmrätter

Saltbakad piggvar på ben med örtigt primörknyte och citronsmörsås 370:-
Pot-au-feu av vårkyckling från Munka-Ljungby med nyupptagna rötter, ramslöksbuljong och rostad majskräm 295:-
Servering av vårlamm (örtbakad bringa och hemsnurrad korv) från Sörmland med grillad hjärtsallad, hasselnötter, smörstekt salvia och frisk citronsky 310:-

Tavlan

Dagsaktuell mat i nya utföranden. Fråga din kypare.

Efterrätter och ost

Årets första rabarber serveras med vit chokladpudding och karamellflarn 120:-
Tigerkaka med smörkräm, sorbet av ängssyra från Hornudden och litet stänk av äppelbrännvin  110:-

Citronglass med egen citronlikör, maräng, syltade citronskal och havresmulor 125:-
Crème brûlée med kvällens friska tillbehör 110:-
Glass & sorbet 35:-/smak
Butikens ostar från vagnen 45:-/bit
Konditoribitar 25:-/st

Med reservation för eventuella ändringar. Kvällsmenyn serveras måndag – fredag mellan 17.00 och 22.00 samt lördagar 17.00 till 22.00.