Kvällsmeny

Alltid på Sturegatan

Krondillskokta queneller av Harögädda med kräftsås, smörstekta kantareller och västerbottenost 195:-/285:-

Proviants klassiska Steak Tartare av grovmalen Ö-märkt skärgårdsoxe med klassiska tillbehör & pommes frites 195:-/265:-

Kalvlever Anglais 225:-

Förrätter

Dillgravad fjordlax med forellrom från Älvdalen smaksatt med Hernö-gin, brynt smör, blomkål och brödsmulor 165:-

Karljohansvampbuljong med sotade bondbönor samt tunnbröd med ostkräm och torkad trumpetsvamp 160:-

Svensk ”ostfondue” av osten Berga Guld från Påverås Mejeri kommer med egna charkuterier och picklade rotfrukter 185:-

Varmrätter

Grillat hjortinnanlår från Östergötland med potatispuré smaksatt med bacon, steklök svamppudrad svartrot och svartvinbärssky 310:-

Halstrad röding från Landösjön med havskräftsvinägrett, hasselnötsflarn och dragondoftande spenat 285:-

Vildandsbröst från Skårsjö Gård med stuvad karljohansvamp och spetskål, bakad rotselleri, vete från

Warbo och päronsky 320:-

Tavlan

Dagsaktuell mat i nya utföranden. Fråga din kypare.

Efterrätter och ost

Bakad blåbärsglass med skogens smaker, maräng och citronsabayonne 115:-

Skånsk äppelkaka med vaniljglass 115:-

Crème brûlée med kvällens friska tillbehör 110:-

Glass & sorbet 35:-/smak

Ostar från vagnen 45:-/bit

Konditoribitar 25:-/st

Med reservation för eventuella ändringar. Kvällsmenyn serveras måndag – fredag mellan 17.00 och 22.00 samt lördagar 17.00 till 22.00.