Lunchmeny

Vecka 21 21 maj – 25 maj

 

Rostad rotselleri med brynt smörmajonnäs, fänkålssallad, picklad shitakesvamp och lök 155:-

Kalvstek med gräddsås, svartvinbärsgelé, pressgurka och persiljeslungad potatis 170:-

Hällstekt röding från Landösjön med primörer, nobisdressing, syrad lök och örtolja 185:-

Sallad med handpillade räkor, ramslöksdressing, krämbakat ägg från Gotland,
gulbeta och Wrångebäcksost 215:-

Smörstekt landgång med nordsjöräkor, kallrökt lax, äpple & pepparrot 160:-215:-

”Steak Minute” av hängmörad biff med grillad rotfruktsallad, nobisdressing & pommes frites 255:-

Proviants klassiska Steak tartare; grovmalen skärgårdsoxe med våra klassiska tillbehör 100 g / 200 g 195:- / 265:-

Kalvlever Anglais 215:-

 

Efterrätter

Crème brûlée 75:-

Chokladterrin med hasselnötter, blåbär och buffelyoghurt 85:-

Glass/sorbet 35:- per smak

Konditoribitar 25:-

Med reservation för eventuella ändringar. Lunchmenyn byts ut varje vecka och serveras måndag till fredag mellan 11.30 och 15.00.