Middag

HUSMANSKOST

Proviants klassisk råbiff med tillbehör och pommes frites 195:-/ 265:-

Kalvelever Anglais 235:-

Hemlagad blodpudding med bacon, äpple, rödlök och rårörda lingon  165:-

Fläsklägg med rotmos, hemlagad senap och smörkokta rotfrukter 165:-

Vår egen rimmade lax med dillstuvad potatis, senapssås och äpple- och fänkålsvinägrett 195:-

MENY

SNACKS

Charkuterier från Nibble Gård med picklade gotländska rotfrukter 95:-

Friterade kycklingvingar från Bjärefågel med kimchi-dipp och gräddfil 95:-

SÄSONGENS FÖRRÄTTER

Citronkokt röding från Landösjön med saffranskokta gulbetor, getostkräm från Skärvången och en klick löjrom 165:-

Tartare av sotat renytterlår från Jillie i Funäsdalen, grönpepparmajonnäs, frasig potatis, havtornskokt morot, friterad kapris, rökt syrad grädde och västerbottensost 170:-

“Minestrone” av vintergrönsaker och svamp, fyllda mini-kroppkakor, ostkex, tomatkräm samt ört- och citronkryddmix 160:-

SÄSONGENS VARMRÄTTER

Halstrad hjälmargös med rotselleritimbal, brynt smörmajonnäs, rostad rotfruktsbuljong mättad med örter samt gravad “citronmarmelad”  295:-

Queneller av Harögädda med loin av skreitorsk serveras med skummig blåmusselsås, tomat, persiljemajonnäs,
stekt sidfläsk och vitlöksmarinerade musslor 315:-

Pot-au-feu av Bjärekyckling med potatiskräm, knaperstekt sidfläsk, äpple, dragon och en skummig spenat- och grönkålsbuljong 285:-

Hängmörad oxrygg med tomatsallad, Nobisdressing och pommes frites 385:-

Nattbakad spetskål med rostad vitkålsbuljong smaksatt med äppelcider serveras med äppelkräm, krämigt matvete med skånsk rapsolja och örter samt ättiksmajonnäs 210:-

EFTERRÄTTER

Chokladfondant med saltkola, färskostsorbet, lakritsmüsli samt mjölkchoklad smaksatt med torkat hallon 120:-

Husets “tiramisu” gjord med sockerkaka och myltade hjortron 130:-

Savarin smaksatt med kokos samt glass smaksatt med tonkaböna och kaffe, karamellkräm och kokosflarn  115:-

Crème brûlée med friskt tillbehör 125:-

Ostservering med tre sorters ost, marmelad och nybakat bröd 145:-

TRE TRE-RÄTTERSMENYER

FISKMENY

Citronkokt röding från Landösjön med saffranskokta gulbetor, getostkräm från Skärvången och en klick löjrom

Halstrad hjälmargös med rotselleritimbal, brynt smörmajonnäs, rostad rotfruktsbuljong mättad med örter samt gravad “citronmarmelad

Chokladfondant med saltkola, färskostsorbet, lakritsmüsli samt mjölkchoklad smaksatt med torkat hallon

495:-

VEGETARISK MENY

“Minestrone” av vintergrönsaker och svamp, fyllda mini-kroppkakor, ostkex, tomatkräm samt ört- och citronkryddmix

Nattbakad spetskål med rostad vitkålsbuljong smaksatt med äppelcider serveras med äppelkräm, krämigt matvete med skånsk rapsolja och örter samt ättiksmajonnäs

Husets “tiramisu” gjord med sockerkaka och myltade hjortron

440:-

KÖTTMENY

Tartare av sotat renytterlår från Jillie i Funäsdalen, grönpepparmajonnäs, frasig potatis, havtornskokt morot, friterad kapris, rökt syrad grädde och västerbottensost

Pot-au-feu av Bjärekyckling med potatiskräm, knaperstekt sidfläsk, äpple, dragon och en skummig spenat- och grönkålsbuljong

Savarin smaksatt med kokos samt glass smaksatt med tonkaböna och kaffe, karamellkräm och kokosflarn

495:-

TAVLAN

På svarta tavlan hittar du fler rätter baserade på dagens tillgängliga råvaror.

Nya rätter varje kväll.

OSTVAGNEN

Kvällens utvalda svenska ostar med marmelad och brödkorg.

Veganska alternativ finns.
Med reservation för eventuella ändringar.
Kvällsmenyn serveras måndag – lördag mellan 17.00 och 22.00.