Middag

MENY

Förrätter:

Pelle Janzon; Hängmörad ryggbiff, gårdsägg, riven pepparrot och sikrom på smörstekt toast 159:-
Chèvre Chaud; Liten sallad med gotländska betor, rödbetskräm, getost-toast och honungsvinägrett 145:-
Laxtartare med liten raggmunk; ”Raggmunk” färsk lax, forellrom, picklad kålrabbi, friterad kapris, rädisor, örtsallad och citronsmörsås 142:-

Husmanskost:

Proviants klassiska Steak Tartare med tillbehör och pommes frites  195:- / 265:
Kalvlever Anglais 235:-
Hemlagad blodpudding med bacon, äpple, rödlök och rårörda lingon 160:-
Vår egen rimmade lax med dillstuvad potatis, senapssås och äpple- och fänkålsvinägrett 179:-

Varmrätter:

Halstrad gösfilé från Hjälmaren med dillkokt färskpotatis, smörfrästa champinjoner, brytbönor, friterad ramslök och hollandaisesås 280:-
Kalvschnitzel från Dalsjöfors med primörer, rotsellerikräm, shiitake, rostad hasselnötssky och potatispuré smaksatt med dragon  285:-
Risotto med citronkokt sparris, sparrissallad och hyvlad Almnäs Tegel 215:-
Queneller av Harögädda med brynt torskrygg, sidfläsk, tomat, persiljemajonnäs, blåmusselsås och dillkokt potatis 310:-
Steak Minute med tomatsallad, Nobisdressing och pommes frites 275:-

Efterrätter & ost:

Chokladfondant med färskostsorbet, chokladmousse och hallonkompott 110:-
Rabarbergratäng med citronkräm och italiensk maräng 120:-
Crème Brûlée med friskt tillbehör 115:-
En bit lagrad Almnäs Tegel med marmelad och nybakat bröd 85:

Med reservation för eventuella ändringar.
Menyn serveras måndag – fredag mellan 11.00 och 22.00, samt lördagar 18.00-22.00