Middag

Även för avhämtning

Förrätter:

Brioche med smörstekta kantareller, västerbottensost, vattenkrasse och sojaemulsion  160:-

Carpaccio av rimmad lax getostkräm, rågbrödskrutonger, pocherat gårdsägg och
vinägrett av fänkål, äpple och senapsfrö 175:-

Tartare av sotat renytterlår från Jillie i Funäsdalen, grönpepparmayo, frasig potatis, picklad morot, friterad kapris, syrad grädde och ostkräm från Hjo  165:-

Husmanskost:

Proviants klassiska Steak Tartare med tillbehör och pommes frites  195:- / 265:

Kalvlever Anglais  245:-

Tores klassiska kåldolmar med gräddsås, rårörda lingon, råkost och kokt potatis  225:-

Varmrätter:

Confiterad rödingfilé från Landösjön och queneller smaksatta med dill, bisque av signalkräfta, västerbottensosttimal, smörstekta kantareller, tomat och picklad gurka  315:-

Rostad rotselleri med matvete smaksatt med riven hårdost och örter, rökt yoghurt,
fänkål- och äppelsallad samt rostade pumpakärnor  255:-

Ankbröst med gräddkokt rostad spetskål, apelsinsky, dragonkokta morötter, smörslungad höstsvamp och rostade hasselnötter 295:-

Från mörningskyl & Grill

Grillad oxrygg från mörningskylen med tomatsallad, Nobisdressing & pommes frites  390:-

Kotlett från Nibble Gårdsgris med rostade rotsaker, örtvinägrett, salvia och tryffelmajonnäs 290:-

Dagens styckning av vilt med rotselleriterrin, smörslungad höstsvamp och svartvinbärsskysås 325:-

Hälleflundra ”Niçoise” med grillade grönsaker, nice-oliver, krispsallad, pocherat ägg, kokt potatis, svenska bönor smaksatt med sydfransk vinägrett och dijonnaise  320:-

Efterrätter & ost:

Variation av svenska höstbär med hallonsorbet, citronkräm, mörk choklad och vinbärsjuice 125:-

Varm blåbärspaj med blåbär- och lakritssirap, hasselnötssabayonne och hasselnötsglass 125:-

En bit Almnäs Tegel med marmelad 85:-

Chokladtryffel 40:-

Med reservation för eventuella ändringar.
Menyn serveras måndag – lördag mellan 17.00 – 23:00