Middag
Även för avhämtning
Förrätter:
Rimmad röding från Landösjön med knaperstekt höstsvamp, syrligt äpple, fänkålsvinägrett
smaksatt med dill och aquavit 170:-
Pelle Janzon av utbankat hjortinnanlår, löjrom, riven pepparrot, rödlök, äggula och senapsvisp 195:-
Mjukbakad blomkål med hackat gårdsägg, tryffelgrädde och riven färsk tryffel 190:-
Husmanskost:
Proviants klassiska Steak Tartare med tillbehör och pommes frites 195:- / 265:–
Kalvlever Anglais 245:-
Tores klassiska kåldolmar med gräddsås, rårörda lingon, råkost och kokt potatis 225:-
Varmrätter:
Rödvinsbräserad oxkind med tryfferad potatispuré, steklök och smörslungad höstsvamp 295:-
Halstrad gösfilé från Hjämaren med hummersås, ugnsrostad jordärtskocka, havtornskokt morot
och potatispuré smaksatt med citron 320:-
Svamprisotto med majrova, sojastekt smålök, ärtsallad, rivet bröd
och hyvlad hårdost från Almnäs Bruk 265:-
Från mörningskyl & Grill
Grillad oxrygg från mörningskylen med tomatsallad, Nobisdressing & pommes frites 390:-
Racks av Nibble Gårdsgris med salviasky serveras med gratäng av svartrot, potatis
och ost från Skärvången 290:-
Grillat kryddbakat renytterlår med brynt rödvinssås, karljohanssvampkräm med grovkornig senap
och ragu av äpple, svamp och savoykål 335:-
Grillad helgeflundra med tryfferad blåmusselsås, svenska bönor, lättrökt sidfläsk från Nibble Gård
och potatispuré smaksatt med duxelle 320:-
Efterrätter & ost:
Crème Brûlée med kvällens sorbet 125:-
Tarte Tatin med flagad mandel och vaniljglass 125:-
Tre sorters chokladmousse kombinerat med havtorn, körsbär, High Coast whiskey och nötflarn 125:-
En bit Almnäs Tegel med marmelad 85:-
Chokladtryffel 40:-
Med reservation för eventuella ändringar.
Menyn serveras måndag – lördag mellan 17.00 – 23:00