Middag

Även för avhämtning

Förrätter:

Rimmad röding från Landösjön med knaperstekt höstsvamp, syrligt äpple, fänkålsvinägrett
smaksatt med dill och aquavit  170:-

Pelle Janzon av utbankat hjortinnanlår, löjrom, riven pepparrot, rödlök, äggula och senapsvisp  195:-

Mjukbakad blomkål med hackat gårdsägg, tryffelgrädde och riven färsk tryffel   190:-

Husmanskost:

Proviants klassiska Steak Tartare med tillbehör och pommes frites  195:- / 265:

Kalvlever Anglais  245:-

Tores klassiska kåldolmar med gräddsås, rårörda lingon, råkost och kokt potatis  225:-

Varmrätter:

Rödvinsbräserad oxkind med tryfferad potatispuré, steklök och smörslungad höstsvamp   295:-

Halstrad gösfilé från Hjämaren med hummersås, ugnsrostad jordärtskocka, havtornskokt morot
och potatispuré smaksatt med citron   320:-

Svamprisotto med majrova, sojastekt smålök, ärtsallad, rivet bröd
och hyvlad hårdost från Almnäs Bruk 265:-

Från mörningskyl & Grill

Grillad oxrygg från mörningskylen med tomatsallad, Nobisdressing & pommes frites  390:-

Racks av Nibble Gårdsgris med salviasky serveras med gratäng av svartrot, potatis
och ost från Skärvången 290:-

Grillat kryddbakat renytterlår med brynt rödvinssås, karljohanssvampkräm med grovkornig senap
och ragu av äpple, svamp och savoykål 335:-

Grillad helgeflundra med tryfferad blåmusselsås, svenska bönor, lättrökt sidfläsk från Nibble Gård
och potatispuré smaksatt med duxelle  320:-

Efterrätter & ost:

Crème Brûlée med kvällens sorbet 125:-

Tarte Tatin med flagad mandel och vaniljglass 125:-

Tre sorters chokladmousse kombinerat med havtorn, körsbär, High Coast whiskey och nötflarn 125:-

En bit Almnäs Tegel med marmelad 85:-

Chokladtryffel 40:-

Med reservation för eventuella ändringar.
Menyn serveras måndag – lördag mellan 17.00 – 23:00