Middag

MENY

Förrätter:

Pelle Janzon; Hängmörad ryggbiff, gårdsägg, riven pepparrot och sikrom på smörstekt toast 159:-

Laxtartare med liten raggmunk; ”Raggmunk” färsk lax, forellrom, picklad kålrabbi, friterad kapris, rädisor, örtsallad och citronsmörsås 142:-

Salladsrätter:

Caesarsallad med ungsbakat kycklingbröst, bacon och krutonger 195:-

Chèvre Chaud; Liten sallad med gotländska betor, rödbetskräm, getost-toast och honungsvinägrett 145:-/195:-

Varmrökt laxsallad med brytbönor, dillkokt färskpotatis, gulbeta, rostade solrosfrön, riven västerbottenost och dijonnaise 189:-

Husmanskost:

Proviants klassiska Steak Tartare med tillbehör och pommes frites  195:- / 265:

Köttbullar med gräddsås, potatismos, rårörda lingon och pressgurka 160:-

Vår egen rimmade lax med dillstuvad potatis, senapssås och äpple- och fänkålsvinägrett 179:-

Varmrätter:

Halstrad gösfilé från Hjälmaren med dillkokt färskpotatis, smörfrästa champinjoner, brytbönor, friterad ramslök och hollandaisesås 280:-

Steak Minute med tomatsallad, Nobisdressing och pommes frites 275:-

Risotto med citronkokt sparris, sparrissallad och hyvlad Almnäs Tegel 215:-

Efterrätter & ost:

Chokladfondant med färskostsorbet, chokladmousse och hallonkompott 110:-

Svenska jordgubbar med vaniljglass, jordgubbssorbet och saftsoppa 120:-

Med reservation för eventuella ändringar.
Menyn serveras måndag – fredag mellan 11.00 – 20:00