Till mina stamgäster

Det är en märklig tid vi lever i. Det vi helt nyss tog för givet gäller inte längre. Som krögare märker jag snabbt att en stamgäst betyder så oerhört mycket mer än vad allt annat inom mitt företagande betyder.

Därför skriver jag några rader för att berätta att vi kör på som vanligt – eller som någon sa, business as unusual. Jag förstår naturligtvis att vissa känner oro för smittrisk och inför att vistas bland andra, men vi som alla andra följer myndigheternas direktiv. Vi anpassar oss och försöker dra vårt strå till stacken och erbjuda något för alla under denna tuffa tid.

Men framförallt vill jag hälsa välkommen och säga att vi är här för dig precis som alltid, allt är öppet – precis som vanligt!

Detta gör vi nu:

Hämtmat

Restaurangmat i hemmet. Vi lagar flera rätter som passar fint att äta hemma. Läs mer på https://proviant.se/avhamtning. Vi levererar maten hem till dig utan kostnad på Östermalm om du vill.

Glesare mellan borden

För er säkerhet har vi tagit bort några bord i matsalen – det gör det glesare och tryggare för dig. Säg gärna till om du vill bli placerad lite avskilt.

Chambre séparée

Vill du känna dig lite säkrare får du gärna sitta i vårt chambre séparée. Vi har tagit bort lokalhyran tills vidare.

Uteserveringen är öppen

Vi öppnar uteserveringen redan nu och erbjuder glest mellan borden, mat och dryck till dig som hellre vill sitta ute.

Fortsatt öppet – vi stänger inte!

Så länge Folkhälsomyndigheten inte kommer med andra restriktioner håller vi öppet som vanlig – lunch och middag, allt för att du ska kunna komma förbi lite spontant eller kunna beställa hem din mat.

Utkörning två gånger om dagen

Vi levererar gärna maten till dig om du vill det. Mellan 11-12 och 17-18 varje dag kör vi runt i Stockholm. För lite längre sträckor tar vi ut en liten avgift.

Påsklov 9-13 april

Vi stänger några dagar under påskhelgen, alltså från torsdagen den 9 april till måndag den 13 april och öppnar åter tisdagen den 14 april.

Ny meny med utökat utbud

För att inte helt tappa fotfästet valde vi att, istället för att skära ned, utöka menyn och innehållet. Du hittar nu nya snacks om du vill komma förbi på ett glas, eller äta vällagad svensk Husmanskost, till exempel vår klassiska blodpudding.

Helgkassen

Varje fredag gör vi i ordning en kasse med tre rätter för avhämtning eller utkörning. Se vår hemsida  för mer info på https://proviant.se/avhamtning.

Tveka inte att höra av dig till mig om du har frågor eller funderingar, jag nås på telefon 08-22 60 50 eller mattias@proviant.se

Med vänliga hälsningar och förhoppningar om ett normalt liv så snart som möjligt,

Mattias Edlund
Krögare på Restaurang Proviant